Wapper

power2act

Sportkamp voor jongeren met een handicap

Tijdens een jeugdsportkamp wil men kinderen laten proeven van verschillende sporten die zij binnen hun fysieke beperking kunnen uitoefenen. Ook het sociale aspect komt aan bod want de jongeren leven een volledige week met elkaar. Ze leren dus ook omgaan met elkaar, ongeacht wat hun beperking is. Het sportkamp staat open voor een twintigtal kinderen met een fysieke beperking.

Kinderen met een fysieke beperking die willen sporten, worden vaak geconfronteerd met een aantal drempels. Ze hebben meestal aangepast materiaal nodig om hun sport te kunnen beoefenen. Een aangepaste rolstoel of andere hulpmiddelen zijn meestal behoorlijk duur, wat het moeilijker maakt om met hun sport te starten. Bovendien moeten de op maat gemaakte hulpmiddelen ‘meegroeien’ met de kinderen. Wapper wil hierin het verschil maken door de drempel naar het sporten zo klein mogelijk te maken. Dat doet de vereniging door aangepast materiaal ter beschikking te stellen en alle extra kosten zo laag mogelijk te houden.

Duivel-doet-al

Dat kan alleen door de vele vrijwilligers die aan de slag zijn bij Wapper. Michel Cuyt is er daar een van. “In 2012 zag ik een oproep van ENGIE voor vrijwilligers tijdens een evenement van het Paralympisch Comité in Blankenberge. Ik stelde mij kandidaat en sindsdien help ik overal waar ze mij vragen.” Michel is een duivel-doet-al. Hij zorgt voor het transport van paralympische sporters naar tornooien of naar de luchthaven en hij helpt bij evenementen. “Ik beperk mij niet tot een sporttak”, zegt Michel. “De ene dag ben ik bij het rolstoelbasket en de andere sta ik op de atletiekpiste of bij het tafeltennis.”

# #
# #

Dankzij de steun van Power2Act kan Wapper tijdens de zomermaanden een sportkamp organiseren voor 24 kinderen. Ze worden er begeleid door professionele trainers en een sportcoördinator.

# #

“Het begon allemaal in 2012 toen ik mij bij ENGIE opgaf als vrijwilliger voor een evenement van het Paralympisch Comité in Blankenberge.”

#

P2A kort

Michel Cuyt

Technisch Bediende bij ENGIE Cofely in Kallo
michel.cuyt@engie.com

Personen met een fysieke beperking kunnen bij Wapper verschillende sporten beoefenen. De vereniging heeft extra aandacht voor kinderen en jongeren.
www.wapper.be

P2A

www.wapper.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn