Un!k

power2act

Een festival 100% afgestemd op PBM

Een festival dat helemaal in het teken staat van personen met een beperkte mobiliteit (PBM)? Zo is er maar één in Wallonië: het Unisound Festival, georganiseerd door vzw Un!k. Van het podium tot de toog en de toegang: alles werd zo uitgedacht dat PBM volop kunnen genieten van het festival.

Alle muziekfestivals – en dat zijn er heel wat in België – beschikken over een ruimte die voorbehouden is aan personen met een beperkte mobiliteit. Maar hoeveel festivals zijn volledig op hen afgestemd? “Het Unisound Festival, georganiseerd door Un!k, denkt 100% aan hen, wat zeg ik, 200%”, aldus Jacques Lits, vrijwilliger op het festival en werknemer van ENGIE Electrabel.

Een evenement waar reikhalzend naar wordt uitgekeken

Omdat alles nu eenmaal werd uitgedacht in functie van personen met een beperkte mobiliteit. Van de toegang tot de toiletten tot het podium en de toog: alles werd in het werk gesteld om PBM ten volle te laten genieten van de concerten, maar ook van de animatie. Het is een groot feest voor hen, maar ook voor de begeleiders. Zowel opvoeders als verantwoordelijken prijzen het festival en zeggen steevast tot volgend jaar. Het is dus een evenement waar reikhalzend naar wordt uitgekeken.

# #
# #

Enorme dankbaarheid

Jacques Lits apprecieert ook ten zeerste de steun van ENGIE, dat voor de derde keer het festival steunt. “Het is het eerste bedrijf dat ons gesteund heeft. En dat moedigde ons ook aan om het festival te blijven organiseren.” Zeker als je weet hoe hartverwarmend de glimlach van de aanwezigen telkens weer is. “Ik zie al die lachende gezichten, die vrolijkheid, dat geluk. Iedereen is gelukkig, en dat ontroert me elk jaar opnieuw.”

De editie 2018 vindt plaats op 28 en 29 juni in PAM Expo in Court-Saint-Etienne in Waals-Brabant.

# #

“Al die lachende gezichten op het festival ontroeren me elk jaar opnieuw.”

#

P2A kort

Jacques Lits

Telefoonoperator in de centrale van Tihange, ENGIE Electrabel
jacques.lits@engie.com

De vzw Un!k organiseert het Unisound Festival, een muziekfestival dat ernaar streeft om 100% toegankelijk te zijn voor personen met een beperkte mobiliteit.
www.unisound.be

P2A

www.unisound.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn