Serve the City

power2act

Mama’s en kinderen eerst!

Als vrijwilliger bij Serve the City zet Lucie Misson zich al twee jaar lang elke dinsdagavond in voor mama’s met kinderen die het zowel sociaal als psychisch moeilijk hebben. Dat doet ze in het opvangtehuis ‘Chèvrefeuille’ in Elsene. Lucie organiseert er activiteiten en sessies om de mama’s die een crisis doormaken te helpen opnieuw zelfstandig te worden en hun welzijn en rust terug te vinden.

Lucie Misson werd geboren in Toulouse en woont sinds 2016 in België, waar ze meteen als vrijwilligster aan de slag wilde. Dat doet ze via Serve the City en lokale solidariteitsacties. Sindsdien zet Lucie zich elke dinsdag in voor opvangtehuis ‘Chèvrefeuille’. “In het opvangtehuis is plaats voor een twintigtal mama’s met kinderen. We spelen een belangrijke rol in de begeleiding van vrouwen die zich in een crisissituatie bevinden”, vertelt Lucie. “Onze bedoeling is de band tussen moeder en kind verder uitbouwen en er vooral voor zorgen dat ze weer zelfstandig kunnen leven, zowel op het werk als thuis. Empowerment van vrouwen is een thema dat me bijzonder nauw aan het hart ligt.”

Leren de draad weer oppikken

Om de vrouwen te helpen de draad weer op te pikken, organiseert Lucie samen met een andere vrijwilliger workshops en infosessies: “Ons doel is om twee activiteiten per week te kunnen aanbieden. Een gezamenlijke, recreatieve activiteit rond koken, kunst en ambachten enerzijds en anderzijds praktische infosessies over thema’s uit het alledaagse leven (omgaan met tijd en budget, het huishouden enz.). Die activiteiten zijn nuttig om weer opnieuw te kunnen beginnen en daarvoor gebruiken we een deel van de 2.500 euro die we van Power2Act kregen.”

# #
# #

Dubbel trots

Dankzij haar werk als vrijwilliger is Lucie trots op twee dingen: “In de eerste plaats ben ik heel fier op een van de mama’s die weer een normaal leven kon opbouwen samen met haar kinderen. Ze vertelde me wat onze sessies voor haar hadden betekend en dat ze bepaalde activiteiten zelfs bleef doen samen met haar twee dochters. Daarnaast ben ik heel trots dat ik deel uitmaak van ENGIE, een bedrijf dat waarden als solidariteit, medeleven, integriteit en vastberadenheid hoog in het vaandel draagt en bevordert. Dat zorgt voor een positief gevoel bij de werknemers, zowel privé als op het werk en bevordert hun welzijn op het werk.”

# #

“Empowerment van vrouwen is een thema dat me bijzonder nauw aan het hart ligt”

#

P2A kort

Lucie Misson

Grid-Scale Battery Project Engineer, ENGIE Electrabel
lucie.misson@engie.com

Serve the City is een vrijwilligersorganisatie die hulp en praktische ondersteuning biedt aan mensen in nood, zoals vrouwen in opvangtehuizen, weeskinderen, daklozen en vluchtelingen.
www.servethecity.brussels

P2A

www.servethecity.brussels

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn