Lovely Therapy Horses

power2act

De kracht van therapiepaarden

Lovely Therapy Horses is een centrum waar therapeutische activiteiten met paarden worden georganiseerd, specifiek voor mensen met een handicap. Toen Sarah Swillen het leerde kennen, was ze onmiddellijk enthousiast en wou ze meer doen. Dankzij Power2Act kan het centrum een rolstoel-menwagen kopen. “Ik vind het een superproject en ik ben heel fier er dankzij ENGIE deel te kunnen van uitmaken”, zegt Sarah.

Lovely Therapy Horses is een vzw in het Limburgse Kozen. Cynthia Geenen organiseert er therapeutische activiteiten voor mensen met een fysieke of verstandelijke handicap en mensen met een stoornis. Het centrum kwam er omdat Cynthia ook aangepast wou kunnen rijden met haar dochtertje die met een handicap werd geboren.

Speciaal getrainde paarden

Sarah Swillen leerde Cynthia kennen via een opleiding Equine Bodywork: “Ze vertelde met zoveel passie over het centrum dat ik eens ben langs geweest en een beetje geholpen heb. Al snel wou ik almaar meer gaan doen. Ik heb heel veel bewondering voor wat ze wil bereiken en ik help graag waar ik kan.”

Dankzij de hippotherapie kunnen de bezoekers echt rust vinden en zichzelf zijn bij de paarden die heel veel liefde en vriendschap geven. De paarden kregen een intensieve opleiding en zijn gewend om met jong en oud om te gaan.

# #
# #

Even de kans de handicap te vergeten

Er komt natuurlijk ook heel wat extra uitrusting bij deze vorm van therapie kijken. Daarom diende Sarah een Power2Act-dossier in: met de fondsen wordt een rolstoel-menwagen aangekocht. “Met zo’n wagen moet een rolstoelpatiënt niet meer uit de rolstoel worden getild om een ritje met paard en koets te maken. Ze krijgen zelfs de kans zelf te sturen en hun handicap even te vergeten.”

# #

«Ik ben heel fier dat ik dankzij ENGIE deel kan uitmaken van het project.»

#

P2A kort

Sarah Swillen

Application Management collaborator
sarah.swillen@engie.com

Lovely Therapy Horses is een vzw gespecialiseerd in hippotherapie voor mensen met een handicap of stoornis.
www.lovelytherapyhorses.be

P2A

www.lovelytherapyhorses.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn