Le Boyau Lustinois / Fonds Émile Salamon, Fondation Mont-Godinne

power2act

Fietsen tegen kanker

Wielerclub Le Boyau Lustinois organiseert elk jaar een legendarische wielerwedstrijd: La Vieille Boucle Lustinoise. De opbrengst van dit evenement gaat naar twee organisaties die kankeronderzoek en de begeleiding van patiënten in oncologische centra financieren: het Fonds Emile Salamon en de Fondation Mont-Godinne.

“Je voelt je vaak machteloos wanneer je geconfronteerd wordt met een ziekte zoals kanker”, getuigt Bruno Collin, een van de sterkhouders van de wielerclub Le Boyau Lustinois. “En ik spreek uit ervaring, want in mijn familie werd er eind 2012 iemand door de ziekte getroffen en ook andere leden van de club hadden hetzelfde meegemaakt in hun familie. Maar we bleven niet bij de pakken zitten …” Bruno en zijn wielervrienden besloten in het zadel te springen voor het goede doel. Al bijna 5 jaar lang organiseren ze elk jaar een vintage wielerwedstrijd: “La Vieille Boucle Lustinoise”. Een ludieke manier voor hen om geld in te zamelen, maar ook om het publiek te sensibiliseren.

Een welgekomen duwtje in de rug

De wielerclub verdeelt de opbrengsten van haar evenement over het Fonds Emile Salamon voor de begeleiding van patiënten en de Fondation Mont-Godinne die zich richt op het onderzoek naar kanker. Twee organisaties die peddelen naar een beter welzijn voor patiënten.

“Onderzoek betekent hoop. En door de begeleiding kan de zorgverlening en het comfort van de vaak geïsoleerde patiënten verbeterd worden”, aldus Bruno Collin. “Meer nog, het biedt troost, wat van cruciaal belang is om dergelijke beproeving te doorstaan.” Dit jaar zal er op de cheque voor de twee organisaties 5.000 euro extra staan van Power2Act. “Geweldig toch dat onze werkgever organisaties waarvoor zijn werknemers zich inzetten een duwtje in de rug geeft!”, zegt de fietsfanaat enthousiast. “En geselecteerd worden als ‘held’ doet natuurlijk altijd deugd!”

# #
# #

Samen voor het goede doel

Het gemeenschappelijke goede doel bracht de leden van de wielerclub nog dichter bij elkaar. “De motivatie van ons team wordt elk jaar groter, maar ook de sfeer in de groep wordt steeds beter. Wat me ook enorm raakt, is de betrokkenheid van het publiek”, besluit Bruno. Hij staat alvast te popelen om de 5e editie van zijn “Boucle” voor het goede doel te vieren en in gang te trappen op zondag 6 mei.

# #

“Ons motto? Samen vertrekken, samen toekomen”

#

P2A kort

Bruno Collin

Local Basic Facilities Administrator en Security Administrator Benelux bij ENGIE Electrabel.
bruno.collin@engie.com

Boyau Lustinois is een wielerclub. Elk jaar organiseert ze La Vieille Boucle Lustinoise, een vintage wielerwedstrijd waarvan de opbrengsten naar kankeronderzoek en het comfort van patiënten gaan.
www.lavieilleboucle.be

P2A

www.lavieilleboucle.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn