La Tramontane

power2act

Hartverwarmend opvanghuis

Niet iedereen heeft het geluk te kunnen rekenen op een familie die aan al je behoeften voldoet. Vzw La Tramontane vangt zo’n 25 kinderen van 4 tot 18 jaar op die door een jeugdrechter geplaatst werden en ondersteunt hen.

Wanneer ouders niet voor hun kinderen kunnen zorgen, worden die laatsten in een opvanghuis zoals La Tramontane geplaatst. La Tramontane vangt kinderen vanaf 4 jaar oud op, maar ook adolescenten tot 18 jaar. Oriane Grégoire en Stéphanie Simonis, van de afdeling Communicatie van ENGIE, zetten zich als vrijwilliger in voor de organisatie.

Een dubbel duwtje in de rug

“We zijn lid van een steungroep, ‘Les amis de la Tramontane’, die de vzw La Tramontane helpt”, preciseert Oriane Grégoire. “We proberen de organisatie op twee manieren een duwtje in de rug te geven. Enerzijds financieel, omdat ondanks het feit dat de vzw haar basis werkingskosten kan financieren dankzij de subsidies van de Belgische overheid, zij geen marge heeft voor onverwachte zaken of om kleine extra’s te dekken. Denk aan een weekend aan zee, een verwarmingsketel die moet vervangen worden, een cadeau voor de eindejaarsfeesten, …”

“Anderzijds helpen we met de organisatie van activiteiten voor de kinderen, maar geven we de opvoeders ook de kans om een dagje of een weekend uit te blazen”, voegt Stéphanie Simonis eraan toe. “Zo breken ze even met het dagelijkse leven, helpen we hen om zichzelf te overtreffen … of kunnen ze gewoon even hun gedachten verzetten.”

# #
# #

Een weekend lang aan de Meren van de Eau d’Heure

Die activiteiten variëren van een museumbezoek tot sport of een groot spel in de stad. Dit jaar maakt de steun van Power2Act de organisatie mogelijk van het jaarlijkse weekendje weg. Ongeveer 25 kinderen trekken naar de Meren van de Eau d’Heure. “Als mama van twee kinderen ligt dit project me nauw aan het hart”, benadrukt Oriane. “Het geeft hen de kans om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven, andere mensen te leren kennen en nieuwe horizonten te verkennen. En dat is verrijkend voor iedereen.”

# #

“Het is ons doel om hen even te laten breken met het dagelijkse leven en hen nieuwe horizonten te laten verkennen”

#

P2A kort

Oriane Grégoire – Stéphanie Simonis

Communication Project Manager – Communication Content
oriane.gregoire@engie.com | stephanie.simonis@engie.be

Vzw La Tramontane vangt in Brussel tot 25 kinderen en jongeren in moeilijkheden op die geplaatst werden door de jeugdrechter. De organisatie waakt over hun onderdak, maar ook over hun onderwijs en psychosociale ontwikkeling.

P2A

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn