La Gileppe Trophy / Leg’s Go

power2act

Je handicap overtreffen: een topprestatie!

Jean-Philippe François is een triatleet met een hart van goud. Vol bewondering voor sporters met een handicap, zet hij zich in voor de Gileppe Trophy. Op dat evenement zijn verschillen niet van belang en kan iedereen zichzelf overtreffen dankzij de protheses van de vzw Leg’s Go.

Jean-Philippe François is een fervent sporter en doet al zeven jaar aan triatlon. Zijn toenmalige coach betrok hem in het avontuur van de Gileppe Trophy. Dat jaarlijkse en drie dagen durende evenement draait helemaal om triatlon: zwemmen, fietsen en lopen. De filosofie? Iedereen is welkom, dus ook mensen met een handicap. “De eerste keer dat ik de triatleten met een handicap in actie zag, stond ik versteld van hun moed, doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen, en dat allemaal zonder klagen”, vertelt Jean-Philippe.

Dure protheses

In augustus is Jean-Philippe weer trouw op post als vrijwilliger tijdens de editie van 2018, waar atleten met een handicap of beperkte mobiliteit in het bijzonder de aandacht krijgen. “Op het parcours zwemmen ze 500 m in het Gileppemeer en leggen ze 24,5 km met de fiets en 5 km te voet af. Niet niks! Ik ben seingever om de deelnemers de weg te wijzen en de sporters met een handicap uit het water te helpen. Om deze sport goed te kunnen beoefenen, zijn vaak protheses nodig. Maar die kosten erg veel geld. Met de gift van Power2Act kunnen we die protheses voor een vijftigtal mensen aankopen via de vzw Leg’s Go.”

# #
# #

Glimlach

“Sport voor en door iedereen”, dat is het motto van de Gileppe Trophy. Elk jaar opnieuw wordt dat motto ook werkelijkheid in een race vol solidariteit, zweet en emoties. “Mijn motivatie? Atleten met een handicap helpen het beste van zichzelf te geven”, vertelt Jean-Philippe. “Zien hoe ze zich inzetten, uit het water komen met de aanmoediging van het publiek en uiteindelijk over de eindstreep komen met een brede glimlach op hun gezicht, is voor mij de mooiste beloning.”

# #

“Elke editie is telkens weer een race vol solidariteit, zweet en emoties.”

#

P2A kort

Jean-Philippe François

Specialist voorbereiding en opvolging instrumentatiewerken in de centrale van Tihange, ENGIE Electrabel
jean-philippe.francois@engie.com

De Gileppe Trophy organiseert voornamelijk sportevenementen waarbij speciaal aandacht wordt geschonken aan de opvang en integratie van atleten met een handicap en/of beperkte mobiliteit.
www.lagileppetrophy.be

P2A

www.lagileppetrophy.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn