Emeraude

power2act

Omkadering en meer welzijn voor mensen met een handicap

Kwaliteitsvolle opvang voor mentaal gehandicapten? Voor Emeraude kan het! Het is zelfs de uitdaging waarvoor deze vereniging zich elke dag opnieuw inzet. Sinds 1979 worden bij Emeraude mensen met een zware handicap opgevangen.

“Deze vereniging heeft meteen mijn hart gestolen! Ze wordt erg professioneel geleid, is toekomstgericht maar blijft ondanks de aard van haar activiteiten wel met beide voeten op de grond”, vertelt Karine Delcorps, vrijwilliger bij Emeraude. “Ik vind het fijn dat de meeste mensen die wij opvangen ook actief zijn in de vereniging, uiteraard volgens hun eigen mogelijkheden. De mensen met een handicap worden met heel veel respect behandeld.”

Helpen openbloeien

Het doel van de vereniging is het welzijn van de bewoners bevorderen en hen helpen zich te ontplooien aan de hand van verschillende workshops (tuinbouw, recyclage, koken …). Ze kiezen een hoofdactiviteit waarbij ze creatieve, nuttige en waardevolle taken uitvoeren. Lukt het niet om zich voor een bepaalde activiteit in te zetten, dan doen ze gewoon mee aan alle workshops.

# #
# #

La Courtine: een groots project

“We leggen op dit moment de laatste hand aan een project dat ons nauw aan het hart ligt: een nieuwe verblijfplaats met een bijkomende capaciteit voor 17 volwassenen”, vertelt Karine opgetogen. “We hebben er tien jaar hard voor gezwoegd. Het project heeft ook een grote investering gevraagd. We hebben dit met eigen middelen gefinancierd, onder meer dankzij de organisatie van verschillende activiteiten en evenementen (concerten, wandelingen, rommelmarkten, pompoenmarkt, eetdagen, tentoonstellingen …).” La Courtine zal eind 2018 de deuren openen.

Met de bijdrage van Power2Act werd voor La Courtine een lift gekocht met een capaciteit van 8 personen. “Die lift zal de mobiliteit van de bewoners bevorderen”, vertelt Karine. “Ik ben heel trots dat mijn werkgever ons heeft geholpen om dit project waar te maken.” Zo blijft Emeraude een lichtpunt voor mensen met een handicap.

# #

“Deze vereniging heeft meteen mijn hart gestolen”

#

P2A kort

Karine Delcorps

Partner Human Resources, kerncentrale van Tihange, ENGIE Electrabel.
Karine.delcorps@engie.com

Emeraude is een opvang- en verblijfcentrum voor volwassenen met een mentale handicap dat via verschillende activiteiten en projecten (uitstappen, animatie …) het welzijn van de bewoners wil verbeteren.
www.asbl-emeraude.be

P2A

www.asbl-emeraude.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn