DUO for a JOB

power2act

Werk vinden met 2, wat een goed idee

Werk vinden als jongere is vaak een heuse lijdensweg. Zeker als je als nieuwkomer in een land of als immigrant op zoek moet naar een werkgever! DUO for a JOB wilde daar iets aan doen en werkte een magische formule uit: een mentor voor elke werkzoekende.

Sarah Jane Horner gaat tot het uiterste voor projecten waarin ze gelooft. Toen een ex-manager van ENGIE haar DUO for a JOB leerde kennen, was ze meteen gewonnen voor het concept. “Ik was onmiddellijk overtuigd van de goede bedoelingen van het project en de professionaliteit van het team. En ik geloof echt in mentoring tussen verschillende generaties en culturen. DUO for a JOB stelt partnerparen samen. Een jonge werkzoekende (tussen 18 en 30 jaar) met een migratieachtergrond wordt gedurende een cyclus van 6 maanden opgevolgd door een ervaren mentor ouder dan 50 jaar. Die zal de jongere begeleiden, deuren openen en hem of haar sturen in zijn of haar zoektocht naar een job”, legt Sarah Jane uit. “Kennisoverdracht is van cruciaal belang. Heel wat managers van ENGIE zijn dan ook mentors.”

40 duo’s tegelijkertijd

De formule werkt: in 2018 werkte de organisatie met meer dan 600 jongeren. Geen wonder dus dat de lokalen in Elsene en de voorzieningen daar moeten worden uitgebreid. “De mentor en zijn ‘mentee’ zien elkaar minstens 2 uur per week in onze lokalen die zijn uitgerust met al het informaticamateriaal dat nodig is bij de zoektocht naar een job. Door het succes wordt het een beetje krap. We zouden in onze infrastructuur 40 duo’s tegelijkertijd willen ontvangen, met dezelfde gebruiksvriendelijke en professionele faciliteiten voor iedereen. De 2.500 euro van ENGIE komen dus goed van pas.”

# #
# #

Ervaring en menselijkheid

“Wat me het meest inspireert, zijn de ontroerende en erg menselijke getuigenissen van mentors en hun mentees over hun afgelegde traject, die unieke uitwisseling van ervaringen”, zegt de ‘company buddy’ enthousiast. “Maar ook de kans om voor een werkgever te werken die me stimuleert om een brug te slaan tussen mijn professionele en sociale leven.”

# #

“Ik geloof echt in mentoring tussen verschillende generaties en culturen.”

#

P2A kort

Sarah Jane Horner

Head of Talent & Organization Development bij ENGIE Generation Europe
sarahjane.horner@engie.com

DUO for a JOB brengt werkzoekende jongeren met een migratieachtergrond in contact met professionals ouder dan 50 jaar om hen te begeleiden in hun zoektocht.
www.duoforajob.be

P2A

www.duoforajob.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn