La Porte Verte

power2act

Breek de kilte

Xavier Dethy werkt in het sociaal restaurant ‘Snijboontje’. “Het valt me altijd weer op: mensen die veel meegemaakt hebben en in armoede leven, zijn blij en dankbaar om de kleinste dingen: Een glimlach, een luisterend oor, een vriendelijk woordje… Allemaal zaken die niets kosten!”

La Porte Verte, opgericht in 1975, bindt de strijd aan tegen armoede en sociale uitsluiting in Sint-Jans-Molenbeek. Het biedt diverse vormen van ondersteuning aan zoals taalonderwijs, huiswerkbegeleiding, kinderopvang en een sociaal restaurant. “Het is net dankzij die brede waaier van diensten dat de vzw ook echt een verschil kan maken voor deze mensen”, vertelt Xavier.

Huis vol warmte

Xavier: “Sinds 2013 steun ik de organisatie en sinds 2016 werk ik als vrijwilliger in het sociaal restaurant ‘Snijboontje’. Mensen in armoede zijn hier welkom voor een lekkere, vers bereide warme maaltijd voor een zacht prijsje. Zo eten ze iets gezonds en kunnen ze even op adem komen en zich verwarmen aan elkaars gezelschap. Ik steek de handen uit de mouwen bij allerlei taken: van maaltijden opdienen tot afwassen. Het doet me deugd dat ik hier nuttig werk kan verrichten.”

# #
# #

Isoleren

“Het aantal kwetsbare mensen in de samenleving stijgt, maar de overheidsmiddelen dalen jaar na jaar. Zonder financiële steun en de hulp van vrijwilligers zou La Porte Verte de deuren moeten sluiten. Met de steun van ENGIE gaan we de 23 (!) jaar oude verwarmingsketel in de crèche vervangen en een nieuwe, energiezuinige installatie plaatsen.”

# #

“In 2015 hebben we meer dan 3 500 mensen kunnen helpen, waaronder heel wat alleenstaande moeders en kinderen.”

#

P2A kort

Xavier Dethy

Skill Center Leader bij ENGIE, IS Marketing & Sales Belux
xavier.dethy@engie.com

La Porte Verte/Snijboontje, in Sint-Jans-Molenbeek biedt ondersteuning aan de meest kwetsbare mensen in de samenleving. Het omvat een sociaal dienstencentrum, een sociaal restaurant, een crèche, buitenschoolse kinderopvang, huiswerkbegeleiding en voedselhulp.
www.porteverte-snijboontje.be

P2A

www.porteverte-snijboontje.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn