Cœur de Liège

power2act

Solidariteit loont altijd

Wat is er waardevoller dan solidariteit en het milieu? Hoog tijd dus om ze oneindig en op een verantwoorde manier te hergebruiken. Zo luidt de filosofie van Cœur de Liège. Volgende punt op de agenda van de vereniging: een actieve recycle- en hergebruikbeurs van voorwerpen organiseren om onder andere de jonge generaties te sensibiliseren. Nuttig, educatief en liefdadig.

Toen Sandro Carrubba de verantwoordelijke van Cœur de Liège ontmoette, twijfelde hij niet lang om zich in te zetten voor evenementen ten voordele van mishandelde kinderen, de integratie van mensen met een handicap en de bescherming van het milieu. De toekomstige beurs “Soyons récup et responsable” is daar een mooi voorbeeld van. Ze is volledig gratis, toegankelijk voor iedereen en wordt georganiseerd in de vorm van interactieve workshops en animaties. En dat – onder andere – dankzij de steun van Power2Act.

De boodschap van het hergebruik overbrengen

“De hulp van ENGIE is meer dan welkom, want het opzetten van een dergelijke actie is duur”, vertelt Sandro. “We verwachten een duizendtal bezoekers, waarvan 250 deelnemers aan de workshops. Tijdens deze workshops kunnen de deelnemers nieuwe voorwerpen maken zoals tafels of tuinmeubelen met gerecycleerd plastic, houten palletten of verschillende andere materialen. Het is een praktische en ludieke manier om de boodschap van het ‘hergebruik’ over te brengen. Alle voorwerpen worden vervolgens aan verenigingen geschonken.”

# #
# #

Voor het goede doel

Sandro gaat op zoek naar partners en zal deelnemen aan de opbouw van de beurs, de animatie en de promotie ervan. “Kansarme kinderen of de milieuproblematiek laten niemand onberoerd”, zo verzekert hij ons. “Het doet me plezier dat ik mijn competenties kan aanwenden en delen voor de kinderen die we helpen. Het is daarnaast ook hartverwarmend om te zien hoe mensen met een verschillende achtergrond en uit verschillende klassen zich samen achter hetzelfde doel scharen.”

# #

“Dergelijke strijd mag niemand onberoerd laten”

#

P2A kort

Sandro Carrubba

Leidingtoezichter in Tihange 2, ENGIE Electrabel
sandro.carruba@engie.com

De vzw Cœur de Liège beschermt kansarme kinderen tegen armoede, stimuleert contact tussen verschillende generaties, pleit voor sociale integratie van kinderen/volwassenen met een handicap en voor de bescherming van het milieu.
www.asblcoeurdeliege.be

P2A

www.asblcoeurdeliege.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn