Cap Espérance

power2act

Op koers voor hoop en afleiding

In juni 2014 verloor de zeventienjarige Olivia haar strijd tegen een zeldzame kanker. Als eerbetoon aan hun dochter, zetten Philippe en Sabine Masereel zich sindsdien onvermoeibaar in om het leven van zieke kinderen een beetje mooier te maken. Met hun vzw Cap Espérance willen ze die kinderen onvergetelijke momenten bezorgen.

Al drie jaar lang helpt Philippe Masereel, Division Manager Fabricom Industrie Sud, samen met zijn echtgenote Sabine andere kinderen en gezinnen die met hetzelfde leed worden geconfronteerd. “Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om steun te krijgen van mensen en verenigingen die je leed kunnen verzachten”, vertelt Philippe. “Daarom besloten wij onze vzw Cap Espérance samen met enkele oncologen en verpleegkundigen op te richten.”

Niet 1 euro te betalen!

Cap Espérance wil kinderen en jongeren die ziek zijn onvergetelijke momenten bezorgen. De vzw organiseert daarom activiteiten bij de dienst pediatrische oncologie van de Clinique de l’Espérance in Montegnée, en ook een keer per jaar een reis buiten de ziekenhuismuren.

Om dat alles te financieren, organiseert Cap Espérance concerten en kan de vzw rekenen op sponsors zoals ENGIE. “Een reis voor een twintigtal zieke kinderen en enkele mensen uit hun omgeving kost veel geld. De verblijfplaats moet goed uitgerust en uiterst hygiënisch zijn en we organiseren er activiteiten die hun ogen weer doen fonkelen. Maar het mag de gezinnen geen euro kosten!” benadrukt de vrijwillige papa. “Het belangrijkste is dat ze wat afleiding krijgen om even niet te hoeven denken aan hun harde dagelijkse realiteit.” Voor 2018 bereiden we twee reizen voor: een weekendje Rochefort en een verblijf in het Franse Aubrac. “Met het geld van Power2Act kunnen we dit voor een stuk financieren. Het is een mooie kans om voor zo’n project de steun van je werkgever te kunnen vragen.”

# #
# #

Samen sterk

“Het geeft echt voldoening om te zien hoe ze zich amuseren, solidair zijn en elkaar steunen. Er ontstaat een sterke band tussen de kinderen die van overal afkomstig zijn. Het is een leuk extraatje dat er op die manier een netwerk ontstaat. Zo kunnen ze ervaringen uitwisselen, elkaar in vertrouwen nemen en steunen en met elkaar spreken over wat ze hebben meegemaakt”, besluit Philippe Masereel, die duidelijk onder de indruk is.

# #

“Het belangrijkste? De kinderen onvergetelijke momenten bezorgen”

#

P2A kort

Philippe Masereel

Division Manager Fabricom Industrie Sud
philippe.masereel@engie.com

Cap Espérance zet zich in om de levenskwaliteit van kinderen en jongeren met een bloedziekte of kanker, en die van hun familie te verbeteren.
www.capesperance.wordpress.com

P2A

www.capesperance.wordpress.com

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn