Begeleidingscentrum voor personen met autisme

power2act

Begeleiding van mensen met autisme

Zo’n 15 jaar geleden ging Jan, de autistische broer van Guy Wellens, wonen in Huis Drie in Mechelen. Dat is een kleine opvangeenheid, waar de bewoners ook deelnemen aan de dagactiviteiten. Het is dus geen toeval dat Guy een dossier indiende bij Power2Act. De fondsen zullen worden gebruikt om de gemeenschapsruimte te renoveren.

Autisme is een heel breed spectrum maar voor sommige mensen is het onmogelijk zelfstandig te wonen. Zo ook voor Jan, de broer van Guy Wellens. Gezien de ellenlange wachtlijsten is het verre van evident een plek te vinden. De ouders kwamen na een lange zoektocht terecht bij Huis Drie, van het Begeleidingscentrum voor Personen met Autisme. Jan woont er ondertussen al 15 jaar, dus Guy kent het centrum door en door.

Huis Drie: op maat van de bewoners

Huis Drie biedt plek aan een vijftiental bewoners. Er zijn verschillende kamers, badkamers, en gemeenschappelijke ruimtes. Guy: “Toen ik het reglement van Power2Act las, wou ik een dossier indienen want het centrum zocht al een tijd fondsen voor infrastructuurwerken. Nu kan Huis Drie hier dankzij ENGIE werk van maken.” De polyvalente ruimte wordt in twee delen opgesplitst. Er komt een stille ruimte, voor afzonderlijke gesprekken met cliënten of ouders.”

# #
# #

Nieuwe gordijnen in het gebouw

Dankzij ENGIE worden alle gordijnen van privéruimtes en alle gemeenschappelijke ruimtes vernieuwd.

Er werd ook een nieuw salon voor de gemeenschapsruimte gekocht. “Samenzijn is heel belangrijk voor deze mensen. De gemeenschapsruimte wordt dan ook heel intensief gebruikt. Het salon was echt tot op de draad versleten. Met de fondsen van Power2Act hebben we een nieuw salon gekocht.”

# #

“Huis Drie kan dankzij ENGIE werk maken van de nodige infrastructuurwerken.”

#

P2A kort

Guy Wellens

Design ingenieur Doel 1 en Doel 2 ENGIE Electrabel
guy.wellens@engie.com

Vzw Begeleidingscentrum voor Personen met Autisme biedt professionele ondersteuning en begeleiding aan jongeren en volwassenen met autisme.
www.begeleidingscentrum-autisme.be

P2A

www.begeleidingscentrum-autisme.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn