Corporate Responsibility actualiteit

UPera Orfeo en Majnun: ook een parade

La Monnaie De Munt Orfeo Majnun parade jbc csrOp 30 juni komen meer dan duizend jongeren samen in de UPera voor een uitvoering van het muzikale toneelstuk ‘Orfeo en Majnun’, maar wist u dat er parallel een gemaskerde parade van de Grote Markt van Brussel naar De Munt zal trekken? Aan deze parade kan iedereen deelnemen. De vereniging Circus Zonder Handen is een van de deelnemers. Een blik op deze vereniging die sinds 2015 wordt ondersteund door de Stichting ENGIE.

Meer informatie

 

 

Orfeo en Majnun veranderen opera in UPera

Orpheo et Majnun Hugo Segers jbc csrOp 30 juni komen meer dan duizend jongeren samen in de UPera voor een uitvoering van het muzikale toneelstuk ‘Orfeo en Majnun’, de bekroning van een communityproject van De Munt, waarvan de Stichting ENGIE een partner is. Een blik op dit muzikale toneelstuk dat twee mythische verhalen met elkaar verweeft.

Meer informatie

 

 

 

ENGIE en De Munt slaan de handen in elkaar voor een communityproject

ENGIE De Munt UPera La Monnaie Upéra jbc csrOp 30 juni komen meer dan duizend jongeren samen in de UPera voor een uitvoering van het muzikale toneelstuk ‘Orfeo en Majnun’, de bekroning van een communityproject van De Munt. De Stichting ENGIE, waarvan een van de belangrijkste credo’s de integratie van jongeren door middel van cultuur is, wilde uiteraard graag aan het avontuur deelnemen.

Meer informatie

 

 

 

26 nieuwe Power Heroes voor 26 solidaire verenigingen

ENGIE Power2Act jbc csrEnergie is de core business, het hart van ENGIE’s activiteiten. En ook het hart van zijn medewerkers loopt over van energie en getuigt van een buitengewone kracht. Daarom verdienen deze Power Heroes en de verenigingen waarin ze hun ziel leggen, steun en aanmoediging. Dat is exact waarvoor ons Power2Act-programma elk jaar zorgt, al zeven jaar lang. In 2018 zijn het er 26.

Meer informatie

 

 

 

Jef Vandorpe is het nieuwe ENGIE Talent of the Year

ENGIE Talent of the Year jbc csrENGIE Talent of the Year beloont sinds 2012 elk jaar een paralympische atleet. Voor deze 6de editie is het de jonge rolstoeltennisser Jef Vandorpe die de titel wint.

Meer informatie

 

 

 

Studenten zetten de schaduwkanten van hun leven in de schijnwerpers in het SMAK

ENGIE SMAK jbc csrWat hebben studenten van het alternerend onderwijs, ENGIE en het SMAK, het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst van Gent, met elkaar gemeen? Shadowlife, een monumentale lichtinstallatie die tot 4 februari te zien is tijdens het Lichtfestival. Dit project past perfect in het maatschappelijke verantwoordelijkheidsbeleid van ENGIE.

Meer informatie

 

 

 

ENGIE Electrabel ontvangt de Prix CAP48 de l’Entreprise Citoyenne

ENGIE Stichting Fondation ENGIE jbc csrVeel emoties op deze 24 januari in Louvain-la-Neuve, want tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Union wallonne des Entreprises werd de Prix CAP48 de l’Entreprise Citoyenne (CAP48-prijs voor Onderneming met Burgerzin) overhandigd aan ENGIE Electrabel, vertegenwoordigd door CEO Philippe Van Troeye.

Meer informatie

 

 

 

Drie nieuwe projecten wisten de ENGIE Stichting te bekoren

Sun Child jbc csrDe ENGIE Stichting, in 2010 opgericht in Frankrijk, steunt sinds 2013 ook in België educatieve, sportieve en culturele projecten voor kinderen en jongeren. Tot dusver mochten al 37 Belgische verenigingen rekenen op de steun van de Stichting. Eind 2017 zullen er dat 40 zijn, met nieuwkomers YouthStart, Sun Child en Fonds Victor.

Meer informatie

 

 

 

ENGIE levert duurzame steun aan SOS Kinderdorpen

ENGIE SOS Villages d’Enfants jbc csrENGIE bevestigt zijn maatschappelijk engagement door via de Stichting ENGIE opnieuw financiële steun en expertise te verlenen aan SOS Kinderdorpen. Het nieuwste project is de renovatie van het SOS Kinderdorp Chantevent, dat een thuis biedt aan 43 kinderen. De huizen waarin zij verblijven, zullen na de aanpassingen duurzamer en performanter zijn.

Meer informatie

 

 

 

“Dromen en doorzetten, daardoor ben ik pannakampioen geworden”

ENGIE Street Heroes jbc csrOp 14 oktober verzamelde het kruim van het Belgische straatvoetbal zich in Bozar voor de finale van het kampioenschap ENGIE Street Heroes 2017. Enkele uren vóór het begin van de wedstrijden spraken we met Ilyas Touba, titelhouder en drievoudig wereldkampioen. Hij sprak ons over zijn passie voor een sport die steeds populairder wordt.

Meer informatie

 

 

 

Belgian Homeless Cup: 10 jaar re-integratie via het voetbal

ENGIE Belgian Homeless Cup jbc csrDe 10e editie van de Belgian Homeless Cup is op 29 juni in Antwerpen geëindigd tijdens het Foot Festival. De Belgian Homeless Cup is een tegelijk sociaal en sportief project dat ernaar streeft aan daklozen weer zelfvertrouwen te geven dankzij de motiverende drijfkracht van het voetbal, de koning van de sport in België.

Meer informatie

 

 

 

5 nieuwe projecten ondersteund door de Stichting ENGIE

Fondation A Picture1 300x169Sinds de oprichting in 2013 heeft het Belgisch selectiecomité van de Stichting ENGIE 31 projecten ondersteund van verenigingen die zich inzetten voor de integratie van kinderen en jongeren via opleiding, sport en cultuur. Er zijn vijf nieuwe projecten toegevoegd in 2017!

Meer informatie

 

 

 

ENGIE en Paralympische Beweging gaan samen verder richting Tokyo

Belgian Paralympic Committee jbc li csr

Duurzaam partnership tussen ENGIE en het Belgian Paralympic Committee verlengd met 4 jaar. Ter gelegenheid van de UCI Paracycling World Cup, die van 18 tot 21 mei doorgaat in Oostende, ondertekenen ENGIE en het Belgian Paralympic Committee (BPC) op zaterdag 20 mei een nieuwe overeenkomst die hen bindt tot en met de Paralympische Spelen van Tokio 2020.

Meer informatie

 

 

 

Power2Act, van droom naar daad

ENGIE corporate responsibility responsabilité sociétale jbc li csrZe begeleiden kansarme kinderen bij hun huiswerk, organiseren uitstappen voor mindervalide jongeren, steken een handje toe op een leefboerderij of fungeren als buddy voor mensen met een levensbedreigende ziekte. Heel wat ENGIE-medewerkers zetten zich na de werkuren belangeloos in voor een goed doel. ENGIE geeft hen en hun projecten een duwtje in de rug.

Meer informatie

 

 

 

De Belgische pannakampioenen zijn terug

ENGIE Street Heroes 300x169 jbc li csrOp 4 april werd in Leuven de 6e editie van ENGIE Street Heroes afgetrapt. Het was meteen de start voor zeven maanden competitie: van de voorronde in verschillende steden tot de grote finale die zal uitmaken wie de kampioenen van België worden. Mis onze Street Heroes niet, want ze komen bij jou in de buurt!

Meer informatie

 

 

 

Skiester Eléonor Sana is ENGIE Talent of the Year 2016

ENGIE Talent of the Year 2016 Eléonor Sana jbc li csrENGIE, al 15 jaar partner van het Belgian Paralympic Committee (BPC), bekroonde op 9 februari voor de vijfde keer een jonge paralympische atlete als ‘ENGIE Talent of the Year’. Dit jaar viel skiester Eléonor Sana in de prijzen. Ze behaalde op de jongste wereldkampioenschappen twee medailles.

Meer informatie

 

 

 

ENGIE laat kinderen energieberoepen ontdekken

ENGIE ToekomstATELIERdelAvenir jbc li csrElke zaterdag laat ToekomstATELIERdelAvenir kinderen van 10 tot 14 jaar uit achtergestelde Brusselse buurten kennismaken met allerlei beroepen en de arbeidsmarkt. Medewerkers van ENGIE dragen hun steentje bij aan de praktijklessen.

Meer informatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het SMAK en ENGIE maken jongeren warm voor cultuur

ENGIE SMAK jbc vi csrSinds vier jaar geeft ENGIE via haar beleid van maatschappelijke verantwoordelijkheid aan leerlingen van een centrum voor lerend werken in Gent de kans om projecten op te zetten samen met het SMAK, het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst van Gent. Voor de bezoekers een bijzondere kennismaking.

Meer informatie

 

 

 

FAPE ENGIE Belgium steunt vier nieuwe projecten die werkgelegenheid bevorderen

FAPE_de-kringwinkel-antwerpen-foto-1024x683Te veel mensen in België hebben het nog moeilijk om werk te vinden. FAPE ENGIE Belgium probeert daar iets aan te doen door financiële steun te verlenen aan verenigingen die zich inzetten voor de inschakeling van kansarme bevolkingsgroepen op de arbeidsmarkt. Op 10 oktober werd 23.000 euro verdeeld over vier nieuwe projecten.

Meer informatie

 

 

 

street_heroes_winnaar-16-3000-1024x682De 100 beste Belgische panna-straatvoetabalspelers ontmoetten elkaar op zaterdag 22 oktober in de Bozar voor het Belgian Panna Championship van ENGIE Street Heroes. De vijfde editie van dit tornooi getuigde eens te meer van de waarden van fair-play en respectvol met elkaar omgaan, die ENGIE al sinds jaren verdedigt.

Meer informatie

 

 

 

BPC_doh_151027_173825_mh7279-copie-3000-2-1024x683Na de Olympische Spelen was het aan de Paralympische Spelen om Rio in te palmen. België stuurde een delegatie van 29 atleten. Onder hen Tim Celen, die dit jaar door ENGIE onderscheiden werd als ‘Talent of the year’.

Meer informatie

 

 

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn