Carports met zonnepanelen op de parkings van de Universiteit van Luik

Op de carports van de Universiteit van Luik installeerde ENGIE 2639 m² aan zonnepanelen.
21/09/2016

 

Op niet-overdekte parkings van de Universiteit van Luik werden carports met zonnepanelen geïnstalleerd. En die zonnepanelen zullen jaarlijks 400 000 kWh produceren, wat overeenstemt met het elektriciteitsverbruik van 100 gezinnen. De geproduceerde energie zal rechtstreeks twee elektriciteitscabines voeden, zonder dat er elektriciteit in het net wordt geherinjecteerd. De elektriciteit van die cabines is bestemd voor de universiteitsgebouwen.

Het project sluit volledig aan bij de ambitie van de Universiteit van Luik om haar koolstofvoetafdruk te verkleinen. Op die universiteitssite staat ENGIE bovendien in voor het technische onderhoud van een warmte-krachtkoppelingsinstallatie op basis van pellets en twee andere warmtekrachtkoppelingsinstallaties met motor/gas.

Dankzij die installaties wordt zo meer dan 12 000 ton CO2 per jaar bespaard.

Artikels en persberichten

Card image cap
Pers

Dankzij 1,5 MWp aan zonnepanelen van ENGIE wordt Gosselin een duurzamere logistieke speler

ENGIE heeft een zonnepaneleninstallatie van 1,5 MWp geplaatst op de site van Gosselin in Antwerpen. Gosselin is een groot verhuis- en logistiek bedrijf en kan dankzij deze installatie van meer dan 3000 zonnepanelen zijn CO2-uitstoot verminderen met 535 ton per jaar, wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 268 dieselwagens.
11/04/2024
Card image cap
Pers

Brouwerij St-Feuillien wordt groter en duurzamer met de hulp van ENGIE

Brouwerij St-Feuillien, die dit jaar haar 150ste verjaardag viert, investeert in de toekomst en gaat de hedendaagse milieu-uitdagingen aan. Het bedrijf presenteert vandaag zijn nieuwe productielijnen, geïnstalleerd in twee nieuwe gebouwen, zijn waterzuiveringsinstallatie, die voldoet aan de strenge lozingsnormen voor afvalwater, zijn energieterugwinningsproces, en zonnepanelen, geïnstalleerd door ENGIE, die jaarlijks het equivalent van een derde van het elektriciteitsverbruik van de site zullen produceren.
28/11/2023
Card image cap
Pers

Site van Puratos in Andenne wordt duurzamer dankzij 4200 zonnepanelen geplaatst door ENGIE

ENGIE installeerde, financierde en onderhoudt een zonnepaneleninstallatie bij Puratos in Andenne, een wereldleider in ingrediënten voor bakkerij, patisserie en chocolade. Dankzij deze installatie van 2 megawatt kan het bedrijf zijn CO2-uitstoot reduceren met 750 ton per jaar, wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 375 dieselwagens.
17/11/2023
Card image cap
Pers

ENGIE klanten kunnen tot 30% besparen op hun energiefactuur

Het voorbije jaar heeft ENGIE zijn 2,5 miljoen residentiële klanten extra bijgestaan tijdens de wintermaanden en hen actief gesteund in hun inspanningen om minder energie te verbruiken. Met resultaat: dankzij de verschillende energiebesparings-tools hebben ENGIE klanten tot maar liefst 30% minder verbruikt. Nu de winter snel in aantocht is, lanceert ENGIE zijn nieuwe campagne ‘Doe de Check&Save’, om verder te bouwen op het resultaat van vorig jaar en nog meer mensen te helpen om hun energiebudget onder controle te houden en tegelijk ook hun CO2-impact te beperken.
25/10/2023