ENGIE, lokale geëngageerde speler

ENGIE integreert verantwoorde groei in het hart van zijn activiteiten om de grote uitdagingen aan te gaan van de energietransitie op weg naar een koolstofarme toekomst.

ENGIE neemt als grote speler zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid ten volle op en maakt er een erezaak van om mee te bouwen aan een betere wereld. Ons engagement zit sinds jaar en dag in ons DNA verweven; het zit in onze bedrijfscultuur. 

De lokale verankering van onze onderneming laat ons toe om via een constante dialoog met de betrokken partijen heel wat noden in de samenleving te identificeren. Ons maatschappelijk beleid is opgebouwd rond de Stichting ENGIE die rond het centrale thema werkt van integratie van jongeren via sport, cultuur en onderwijs. Onze jarenlange expertise laat ons ook toe om organisaties te steunen via competentiemecenaat. Ten slotte steunen we ook het engagement van honderden ENGIE medewerkers die zich in hun vrije tijd als vrijwilliger inzetten in verenigingen.

De Stichting ENGIE steunt voortaan ook projecten die de strijd tegen de opwarming van de aarde tegengaan

De Stichting ENGIE steunt voortaan ook projecten die verband houden met de strijd tegen de opwarming van de aarde in België. Tot voor kort lag de focus enkel op projecten die de integratie van jongeren bevorderen. Met deze extra as in haar prioriteiten wil de ENGIE Stichting een actieve lokale speler zijn voor de toekomst van onze jeugd en onze planeet!
Meer info
Card image cap

De Stichting ENGIE geeft jongeren vleugels

De Stichting ENGIE maakt van de integratie van kinderen en jongeren door middel van sport, onderwijs en cultuur haar prioriteit. Elk jaar begeleidt en ondersteunt ze projecten die een impact hebben op tienduizenden kinderen in Brussel, Wallonië en Vlaanderen.
Card image cap

De 11 projecten die in 2022 gesteund worden door de Stichting ENGIE

Bij de keuze van de projecten wilde de Stichting dit jaar vooral gaan voor projecten die kwetsbare Belgen helpen, in het bijzonder de slachtoffers van de overstromingen van de zomer van 2021. De nadruk werd daarom gelegd op de gebieden die het zwaarst getroffen werden. Tegelijkertijd bleef de Stichting actief in de drie regio's van het land via het verlengen van de steun van een aantal projecten.

Ontdek de 11 nieuwe projecten die de Stichting ENGIE steunt in 2022.
Card image cap

Leden van het Selectiecomité van de Stichting ENGIE

Het Selectiecomité van de Stichting ENGIE komt tweemaal per jaar samen. Het bestaat uit experten van de ENGIE Groep en uit externe personen uit de meest uiteenlopende sectoren uit het maatschappelijke middenveld.
Card image cap

Het intieme nestelen van de slechtvalkkoppels in Brussel met het grote publiek delen

Waarom en hoe besluit een privébedrijf als ENGIE te investeren in een programma dat zich inzet voor de bescherming van de slechtvalk? Een terugblik op 10 jaar partnerschap voor biodiversiteit met “Valken voor Iedereen”.
Card image cap

3 tips om je steunaanvraag op te stellen

Hoe maak je een steunaanvraag op? Hoe structureer je je dossier? Hoe zorg je ervoor dat het de Stichting en haar besluitvormers aanspreekt? Deze 3 tips helpen je alvast op weg ...
Card image cap

Hoe een dossier voorleggen aan de Stichting ENGIE?

De missie van de Stichting ENGIE in België bestaat erin vleugels te geven aan kinderen en jongeren die op zoek zijn naar hun weg in het leven. Sinds 2022 wil de ENGIE Stichting bijdragen aan de toekomst van onze planeet door ook projecten te steunen die verband houden met het behoud van het milieu en de strijd tegen de opwarming van de aarde. Heb je een project dat je na aan het hart ligt? Hieronder vind je de stappen die je moet volgen om een dossier in te dienen bij de Stichting ENGIE.

Card image cap

Sponsoring activiteiten

ENGIE en haar Stichting zetten zich samen met partnerorganisaties in door hun kennis, expertise en middelen in te zetten via sponsoring van activiteiten. Actieve of gepensioneerde werknemers stellen hun talenten en prestaties ten dienste van solidariteit en milieu-initiatieven.
Card image cap

Via Power2Act steunen we onze solidaire medewerkers

ENGIE heeft als maatschappelijk geëngageerde onderneming het interne programma Power2Act gelanceerd. Dit programma steunt ENGIE medewerkers die zich in hun vrije tijd vrijwillig inzetten voor solidariteitsprojecten. Sinds de oprichting in 2011 heeft ENGIE al 279 projecten van medewerkers gesteund.

Card image cap

Milieubescherming, ons engagement

De bescherming van het milieu is een fundamenteel thema binnen ons maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onze verschillende initiatieven en partnerships met tal van organisaties spelen een grote rol in de transitie naar een zero carbon toekomst en tonen onze betrokkenheid met het milieu en de biodiversiteit.
Hier volgen enkele voorbeelden.
Card image cap

De terril van Hénâ - Het tweede leven van een industriële site

De terril van Hénâ ligt in de gemeente Flémalle. De site bestond oorspronkelijk uit twee grote valleien die door de Hénâ-beek en de Hoge Venen werden bezet. De terril van Hénâ is samengesteld uit vliegas afkomstig van de verbranding van kolen uit de centrale van Les Awirs.