De ENGIE Groep

ENGIE is een wereldwijde referentiegroep voor koolstofarme energie en diensten. Als reactie op de klimaatcrisis heeft de onderneming de ambitie om wereldleider te worden van de koolstofarme transitie voor haar klanten; bedrijven en lokale overheden. De Groep vertrouwt op zijn kernactiviteiten (hernieuwbare energieën, gas, diensten) om competitieve en op maat gemaakte oplossingen aan te bieden. Met zijn 171 000 medewerkers, klanten, partners en belanghebbenden vormt ENGIE een gemeenschap van Imaginative Builders, die zich elke dag inzet voor een meer harmonieuze vooruitgang.

Doelstelling: ‘carbon neutrality’ 

Tussen 2015 en 2018 heeft de Groep ENGIE zijn CO2-uitstoot gehalveerd. Vandaag wil de Groep nog een stap verder gaan door met zijn 24 miljoen klanten een koolstofarme transitie na te streven. De Groep ENGIE is actief in 20 landen, 30 metropolen en 500 grote internationale bedrijven. De Groep telt 171 000 'Imaginative builders', stuk voor stuk energie- en serviceprofessionals.

Al meer dan 180 jaar past ENGIE zich aan de uitdagingen van de energiewereld en aan de noden van zijn klanten aan. Onze ambitie? Een koolstofarme transitie mogelijk maken. Om dit te bereiken, plaatst ENGIE verantwoorde groei in het hart van haar drie bedrijven: elektriciteit, gas en energiediensten. Door middel van succesvolle en vernieuwende oplossingen.

 

Wij willen: 

  •  De CO2-voetafdruk te verminderen
  •  Waarde te creëren
  •  De groei te versnellen

 

Door rekening te houden met "Planet, People and Profit" voor een positieve impact. 

Het combineren van het "Planet, People, Profit"-principe, laat toe om de drie pijlers van duurzame ontwikkeling naar het bedrijfsleven om te zetten. ENGIE houdt dus rekening met de sociale en klimatologische impact binnen de prestatiecriteria van de onderneming bovenop de traditionele economische criteria.

 

Zodat...

  •  50% van de nieuwe projecten van energieproductie zijn toegewijd aan hernieuwbare energie
  •  93% van de activiteiten een lage CO2-uitstoot hebben 
  •  1e onafhankelijke wereldspeler op gebied van koolstofarme elektriciteitsproductie

 

Om nog verder te gaan, heeft ENGIE 3 prioriteiten: 

  1. De geïntegreerde, op maat gemaakte en medegefinancierde oplossingen versnellen
  2. Innovatieve technologische en digitale oplossingen voorstellen
  3. Nu optreden voor een harmonieuzere, groenere en meer verenigde vooruitgang.

 

ENGIE heeft zijn rechtstreekse CO2-uitstoot al gehalveerd. Om nog een stapje verder te gaan, denken wij aan oplossingen voor morgen.