ENGIE in België

ENGIE is de Belgische markleider in verkoop van elektriciteit, aardgas en in dienstverlening in energie. De onderneming biedt haar residentiële, professionele en industriële klanten innoverende oplossingen aan voor een zuiniger en doordachter energiegebruik en voor meer comfort. Als grootste producent van groene energie produceert ENGIE elektriciteit dicht bij zijn klanten, door middel van een gediversifieerd productiepark met lage CO2-uitstoot. ENGIE stelt in België 17 000 deskundigen in energie en energiediensten te werk.

Enkele kerncijfers

Icon
Fact
9000MW
productiecapaciteit
Icon
Fact
2,6miljoen
klanten
Icon
Fact
150jaar
aanwezig in België
Icon
Fact
166windturbines
Icon
Fact
68sociale projecten
gesteund
Icon
Fact
721MW
hernieuwbare energiecapaciteit
Icon
Fact
70%
CO2-neutrale capaciteit
Icon
Fact
220deskundigen
in onderzoek en innovatie

*Cijfers uit 2019
 

ENGIE heeft de ambitie om de leider te zijn van de koolstofarme transitie, dat wil zeggen om onze klanten, bedrijven en lokale gemeenschappen de middelen te bieden om eenvoudig en tegen een zo laag mogelijke kost hun energietransitie te realiseren. ENGIE neemt in België het voortouw in de transitie naar een koolstofarme toekomst en is thuis in alle vakgebieden van de energiesector: energieproductie, optimalisering van het verbruik, onderzoek en innovatie, onderhoud van de meest complexe installaties, engineering & bouw, en uitvoering van projecten …

 

Ontdek hier onze verschillende activiteiten:

ENGIE
ENGIE is marktleider in de verkoop van energie en produceert ook elektriciteit. De energieproducten en -diensten van het bedrijf zijn er zowel voor particulieren als voor bedrijven en openbare besturen. ENGIE Electrabel is de grootste producent van groene energie van het land.
ENGIE Electabel - Nuclear
ENGIE Electrabel is één van de pioniers van kernenergie in België. Haar gediversifieerd productiepark omvat 7 kernreactoren: 4 in Doel en 3 in Tihange, met een totaal vermogen van bijna 6 000 MW. Hun productie dekt ongeveer 50% van het elektriciteitsverbruik in België.
ENGIE Solutions
Als leider op het gebied van multitechnische installaties en diensten ondersteunt ENGIE Solutions steden, industrieën en bedrijven bij hun transformatie naar een koolstofarme wereld. Met kant-en-klare en op maat gemaakte oplossingen biedt ENGIE Solutions haar klanten een geïntegreerde service die verder gaat dan energie.
ENGIE Global Energy Management
ENGIE Global Energy Management biedt oplossingen aan zijn klanten en partners over de hele wereld via een expertise die gestoeld is op meer dan 20 jaar ervaring in het beheer van 's werelds grootste en meest diverse portfolio's, waaronder elektriciteit-, gas-, milieu- en certificaatproducten.
ENGIE Laborelec
De ENGIE Labs zijn geavanceerde onderzoeks- en competentiecentra voor energietechnologie en elektriciteit van ENGIE. Hun onderzoekers dragen bij tot de verbetering van de flexibiliteit, de betrouwbaarheid, de efficiëntie, de duurzaamheid en de rentabiliteit van de energietechnologieën.
Tractebel ENGIE
Tractebel ENGIE is een advies- en ingenieursbureau voor multidisciplinaire oplossingen inzake energie, water en infrastructuur met meer dan 150 jaar ervaring. De projecten van Tractebel ENGIE gaan van de haalbaarheidsstudie tot de indienststelling en zelfs de buitendienststelling!
Synatom
Synatom verzekert de bevoorrading van de Belgische kerncentrales met verrijkt uranium en is verantwoordelijk voor het beheer op lange termijn van de bestraalde splijtstof. Synatom staat ook in voor de aanleg en het beheer van de nucleaire voorzieningen.
N-Allo
N-Allo werd opgericht in 1999 en is vandaag een van de grootste spelers op de Belgische contactcentermarkt. Het bedrijf biedt daarnaast ook diensten aan via digitale communicatiekanalen zoals sociale media, chat en web.