ENGIE, leider van de koolstofarme transitie

Het is de ambitie van ENGIE om het voortouw te nemen in de koolstofarme transitie, d.w.z. haar klanten, bedrijven en lokale gemeenschappen de middelen aanreiken om hun transitie naar een koolstofarme toekomst mogelijk te maken op een eenvoudige manier en tegen de laagste kosten.

ENGIE is al meer dan 100 jaar actief in België. Het bedrijf zet zich resoluut in voor de transitie naar een koolstofarme toekomst en biedt zijn residentiële, professionele, industriële en overheidsklanten innovatieve oplossingen aan voor een zuiniger en rationeler gebruik van energie en een groter comfort. Als grootste groene stroomproducent van het land produceert ENGIE elektriciteit dicht bij zijn klanten, dankzij een gediversifieerde productiepark met een lage CO2-uitstoot. ENGIE stelt in België 17 000 deskundigen te werk op het gebied van energie en energiediensten.

ENGIE, lokale geëngageerde speler

ENGIE integreert verantwoorde groei in het hart van zijn activiteiten om de grote uitdagingen aan te gaan van de energietransitie op weg naar een koolstofarme toekomst.
Meer info
De ENGIE Groep
ENGIE is een wereldwijde referentiegroep voor koolstofarme energie en diensten. Als reactie op de klimaatcrisis heeft de onderneming de ambitie om wereldleider te worden van de koolstofarme transitie voor haar klanten; bedrijven en lokale overheden. De Groep vertrouwt op zijn kernactiviteiten (hernieuwbare energieën, gas, diensten) om competitieve en op maat gemaakte oplossingen aan te bieden. Met zijn 171 000 medewerkers, klanten, partners en belanghebbenden vormt ENGIE een gemeenschap van Imaginative Builders, die zich elke dag inzet voor een meer harmonieuze vooruitgang.
Onze organisatie
Jean-Pierre Clamadieu is voorzitter van de Raad van Bestuur van de Groep ENGIE. Hij wordt ad interim geleid door Claire Waysand, Deputy Chief Executive Officer en Corporate Secretary en in collegiaal beheer met Paulo Almirante, Deputy Chief Executive Officer verantwoordelijk voor de activiteiten van de Groep, en Judith Hartmann, Deputy Chief Executive Officer en Chief Financial Officer.
ENGIE in België
ENGIE is de Belgische markleider in verkoop van elektriciteit, aardgas en in dienstverlening in energie. De onderneming biedt haar residentiële, professionele en industriële klanten innoverende oplossingen aan voor een zuiniger en doordachter energiegebruik en voor meer comfort. Als grootste producent van groene energie produceert ENGIE elektriciteit dicht bij zijn klanten, door middel van een gediversifieerd productiepark met lage CO2-uitstoot. ENGIE stelt in België 17 000 deskundigen in energie en energiediensten te werk.
Nieuws
Heet van de naald, vers van de pers! Ontdek de laatste ontwikkelingen van onze onderneming. ENGIE is in een hele brede waaier van domeinen actief.

Er was eens ENGIE in België...

Ga met ons mee op een boeiende reis door de geschiedenis van ons bedrijf in België. Ontdek wat ENGIE heeft gemaakt tot wat het bedrijf nu is.
Meer info