10 oplaadpunten voor elektrische voertuigen ingehuldigd bij Infrabel Brugge

Op dinsdagochtend 3 juli werden vijf nieuwe laadstations van Infrabel, geïnstalleerd door ENGIE, ingehuldigd in het onderhoudscentrum in Brugge. Het gaat om vijf dubbele laadpalen, waarmee 10 elektrische voertuigen tegelijkertijd opgeladen kunnen worden. De laadpalen van ENGIE passen in het initiatief van Infrabel om voor groene energie te kiezen in haar onderhoudscentrum in Brugge.

ENGIE EV-oplaadpunt borne de recharge VE jbc sli

Onlangs koos Infrabel, infrastructuurbeheerder van het spoorwegnet, ENGIE als partner voor de installatie van vijf nieuwe laadpalen aan haar onderhoudscentrum in Brugge. Het gaat om vijf dubbele laadpalen van het type EVBox BusinessLine, met een oplaadsnelheid tot 100 km autonomie per uur opladen. De laadpalen zijn geschikt en gecertificeerd om elk elektrisch voertuig op te laden. Alle laadstations staan online in verbinding met een platform, wat ervoor zorgt dat de laadbeurten kunnen worden gemonitord en op termijn ook kunnen worden beheerd in functie van de hoeveelheid energie die ter beschikking is op de site. ENGIE voorzag de laadpalen verder van aanrijbeveiliging en zal instaan voor het onderhoud van de laadstations.

De laadstations kaderen in de strategie van Infrabel om de mobiliteit van het personeel duurzamer te maken, zowel voor verplaatsingen van en naar het werk als voor verplaatsingen overdag voor het werk. Ze werden vandaag samen met de rest van het vernieuwde onderhoudscentrum van Infrabel in Brugge ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams Minister Bart Tommelein.

We zijn trots dat Infrabel voor ENGIE koos in het kader van het future proof maken van hun nieuwe onderhoudscentrum. We merken dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om hun site uit te rusten met laadstations voor elektrische voertuigen. Laden op de bedrijfssite biedt gemak en comfort in het laden voor de elektrische rijders, aangezien het voertuig er meestal meerdere uren geparkeerd staat. Daarnaast is het energietarief van bedrijven gunstiger dan dat van particulieren, waardoor het de goedkoopste manier van laden is. ENGIE gelooft sterk in de toekomst van elektrische mobiliteit en ziet de werkplaats als één van de belangrijkste locaties voor het herladen van het voertuig. ENGIE ondersteunt bedrijven in de transitie naar elektrische voertuigen aan de hand van advies en studie rond de gebouwcapaciteiten, de installatie van een ruim gamma van laadstations, het aanbieden van een platform voor het beheer en de verrekening van laadbeurten en ten slotte de integratie van laadstations binnen het ecosysteem van de bedrijfssite.

Meer informatie: het ENGIE Electabel-aanbod voor bedrijven.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn